Nieuw: het Reuvensfonds

De Stichting Reuvens ondersteunt initiatieven die een meerwaarde hebben voor de archeologische gemeenschap. Lees meer.

facebook twitter

Zaterdag 17 november - excursies

Op de zaterdagochtend aansluitend op de Reuvensdagen zijn er interessante excursiemogelijkheden. De excursies duren elk ongeveer één tot anderhalf uur en zullen rond 10.00 uur starten (tijdstip is nog onder voorbehoud, mede afhankelijk van het aantal deelnemers).

Als deelnemer aan de Reuvensdagen kun je je gratis aanmelden voor één van de excursies. Dit kan door een e-mail te sturen naar het adres vlaardingen1018@vlaardingen.nl

Educatief Archeologisch Erf (Klokbekerpad 1)

Op het Educatief Archeologisch Erf zijn inmiddels een huis van de Vlaardingen-cultuur en twee gereconstrueerde huizen uit de Middeleeuwen verrezen. De bedoeling is om in de komende jaren oude landschappen terug te brengen en nog meer reconstructies te bouwen. Het erf is een initiatief van de Federatie Broekpolder en wordt in samenwerking met de Universiteit Leiden op wetenschappelijk verantwoorde wijze gerealiseerd.

Stadswandeling rondom graaf Dirk III

Een stadsgids neemt je mee door het Vlaardingse stadshart en vertelt op verschillende locaties over het middeleeuwse Vlaardingen. De gids gaat in op plaatsen die een relatie hebben met het gravenhuis. Ook de grote overstromingsramp die Vlaardingen op 21 december 1163 trof en een einde maakte aan het roemruchte verleden van Vlaardingen komt aan bod.

Foto: Educatief Archeologisch Erf